O kampu

­­FILOZOFIJA KAMPA

Misao vodilja je da se zabavljamo. Od prvog do zadnjeg dana. Od jutarnjeg treninga kada učimo neke nove košarkaške „fore“, preko dana kada se kupamo i igramo društvene igre, pa do večeri kada se natječemo ili odemo do rive na šetnju i sladoled. 

Kamp pohađaju različiti kamperi iz različitih razloga. Neki žele zabavu, neki žele nova poznanstva, neki žele natjecanje, a neki žele napredovati. Nadamo se da ima za svakog ponešto. 

Svake godine izaberemo jednu temu kampa, da bi igračima dali psihološku edukaciju, jer poznato je da u košarci kao i u životu pobjeđuju oni koji su u stanju dati sve od sebe.

VELEBNO '06 - "ZAVRŠITI UTRKU"
LOŠINJ  '07 - "BITI NATJECATELJ"
LOŠINJ '08 - "MIROLJUBIVI RATNIK"
LOŠINJ '09 - "OKRUŽENJE VELIKANA"
LOŠINJ '10 - „IGRATI OBRANU“
LOŠINJ '11 – „IZGUBLJENA UMJETNOST DODAVANJA“
LOŠINJ '12 - "IGRA PLAYMAKERA"
LOŠINJ '13 - "ŠKOLA KOŠARKE DRAŽENA PETROVIĆA"

LOŠINJ '14 - "TIMSKI RAD"
LOŠINJ '15 - "
DREAM BIG"
LOŠINJ '16 - "BASKETBALL IS FUN"
LOŠINJ '17 - "SVE OD SEBE"

POVIJEST KAMPA

U proljeće 2005. godine uočeno je da regiji nedostaje jedan kvalitetan košarkaški kamp koji bi okupio najbolje trenere i pružio djeci mogućnost rada sa vršnjacima iz ostalih klubova po vrhunskom programu. Te godine organiziran je kamp u Fužinama pod nazivom „Krepat ma ne molat“ na kojemu je sudjelovalo četrdesetak djece. Nakon pozitivnih iskustava sljedeće godine preselili smo na Velebno. Broj djece je porastao, pa je kamp radio u dvije smjene. Iako smo bili jako zadovoljni uvjetima (niže temperature, svojevrsna izolacija od vanjskog svijeta tako da smo bili usmjereni jedni na druge i na košarku), shvatili smo da kamperi uz košarku žele biti na moru.

Treći kamp (2007.) održan je na Lošinju i još uvijek smo tamo! Smješteni smo u Lječilištu Veli Lošinj, mjestu sa ugodnom klimom i stoljetnom ljekovitom borovom šumom. Kako smo se skrasili na Lošinju, pokušavamo svake godine unaprijediti ponudu poboljšanjem uvjeta i programa (uređeno vanjsko igralište, reflektori na vanjskom igralištu, izlet brodom, dvostrani dresovi itd.).