O KAMPU

Već 15 godina košarkaška strast i ljubav prema igri pokreću naš jedinstveni program koji se savršeno uklopio u čarobnu prirodu Lošinja, otoka vitalnosti i sreće! Uzmi loptu u ruke, prijavi se i uđi u povijest najboljeg kampa regije!

FILOZOFIJA KAMPA

Misao vodilja je da se zabavljamo. Od prvog do zadnjeg dana. Od jutarnjeg treninga kada učimo neke nove košarkaške „fore“, preko dana kada se kupamo i igramo društvene igre, pa do večeri kada se natječemo ili odemo do rive na šetnju i sladoled. Kamp pohađaju različiti kamperi iz različitih razloga. Neki žele zabavu, neki žele nova poznanstva, neki žele natjecanje, a neki žele napredovati. Nadamo se da ima za svakog ponešto. 

TEMA KAMPA

Svake godine izaberemo jednu temu kampa, da bi igračima dali psihološku edukaciju, jer poznato je da u košarci kao i u životu pobjeđuju oni koji su u stanju dati sve od sebe.

VELEBNO ’06 – “ZAVRŠITI UTRKU”
LOŠINJ ’07 – “BITI NATJECATELJ”
LOŠINJ ’08 – “MIROLJUBIVI RATNIK”
LOŠINJ ’09 – “OKRUŽENJE VELIKANA”
LOŠINJ ’10 – „IGRATI OBRANU“
LOŠINJ ’11 – „IZGUBLJENA UMJETNOST DODAVANJA“
LOŠINJ ’12 – “IGRA PLAYMAKERA”
LOŠINJ ’13 – “ŠKOLA KOŠARKE DRAŽENA PETROVIĆA”
LOŠINJ ’14 – “TIMSKI RAD”
LOŠINJ ’15 – “DREAM BIG”
LOŠINJ ’16 – “BASKETBALL IS FUN”
LOŠINJ ’17 – “SVE OD SEBE”

POVIJEST KAMPA

U proljeće 2005. godine uočeno je da regiji nedostaje jedan kvalitetan košarkaški kamp koji bi okupio najbolje trenere i pružio djeci mogućnost rada sa vršnjacima iz ostalih klubova po vrhunskom programu. Te godine organiziran je kamp u Fužinama pod nazivom „Krepat ma ne molat“ na kojemu je sudjelovalo četrdesetak djece. Nakon pozitivnih iskustava sljedeće godine preselili smo na Velebno. Broj djece je porastao, pa je kamp radio u dvije smjene. Iako smo bili jako zadovoljni uvjetima (niže temperature, svojevrsna izolacija od vanjskog svijeta tako da smo bili usmjereni jedni na druge i na košarku), shvatili smo da kamperi uz košarku žele biti na moru.

Treći kamp (2007.) održan je na Lošinju i još uvijek smo tamo! Smješteni smo u Lječilištu Veli Lošinj, mjestu sa ugodnom klimom i stoljetnom ljekovitom borovom šumom. Kako smo se skrasili na Lošinju, pokušavamo svake godine unaprijediti ponudu poboljšanjem uvjeta i programa (uređeno vanjsko igralište, reflektori na vanjskom igralištu, izlet brodom, dvostrani dresovi itd.).